Hoppa till innehåll

SVEAFASTIGHETER BOSTAD STARTAR NYTT BOLAG FÖR UTVECKLING AV BOSTÄDER PRÄGLADE AV INNOVATIV ARKITEKTUR

STOCKHOLM, 27 JUNI 2017

Sveafastigheter Bostad grundar bolaget Sveafastigheter Utveckling AB för utveckling av fastigheter kännetecknade av arkitektur och innovation. Verksamheten kommer att ledas av Rahel Belatchew, grundare av Belatchew Arkitekter.

Rahel kommer att fortsätta driva Belatchew Arkitekter parallellt med arbetet inom Sveafastigheter Utveckling. Sveafastigheter Utveckling är en del av Sveafastigheter Bostad Gruppen, en marknadsledande aktör inom olika fastighetsrelaterade verksamheter i Sverige. Sveafastigheter Utvecklings verksamhet ska kännetecknas av arkitektur, innovation samt hållbarhet och erbjuder ett helhetsgrepp inom stadsutveckling med fokus på bostadsrätter.

– Jag ser fram emot att leda Sveafastigheter Utveckling till att bli en för kommunerna prioriterad partner avseende innovativ stadsutveckling och arkitektur, säger Rahel Belatchew, VD, Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Utveckling.

– Vi är glada över att ha knutit till oss Rahel Belatchew som en av landets främsta och mest innovativa arkitekter. Vi hade nyligen glädjen att tillsammans med Rahel vinna en markanvisning i Uppsala och fick se hennes styrkor inom fastighetsutveckling vilket gör henne särskilt lämplig att leda Sveafastigheter Utveckling, säger Willem De Geer, Ordförande för Sveafastigheter Bostad Gruppen.

KONTAKTUPPGIFTER

Rahel Belatchew, VD och Chefsarkitekt
Sveafastigheter Utveckling AB och Belatchew Arkitekter AB
Telefon 070-174 94 32, pr@belatchew.com
Twitter och Instagram: @rahelbelatchew

Willem De Geer, Ordförande Sveafastigheter Bostad Gruppen
Telefon 070-5611491, wdg@brunswickrealestate.com

OM SVEAFASTIGHETER BOSTAD GRUPPEN
Sveafastigheter Bostad är en utvecklare och förvaltare av hållbara bostäder och vårdboenden. Bolagets primära marknader är Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Växjö, Kalmar och Mälardalen. Målsättningen är att leverera 500 lägenheter per år för inflyttning. Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partner. www.sveafastigheterbostad.se

OM RAHEL BELATCHEW
Rahel Belatchew, MSA/SAR, DESA, har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Rahel Belatchew har utsetts till årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015, Smart Living Challenge 2014 och det nationella formpriset Design S 2014.

CV Rahel Belatchew: http://www.belatchew.com/downloads/Rahel-Belatchew-CV-SE.pdf

Foto Rahel Belatchew: http://www.belatchew.com/downloads/Rahel-Belatchew-Photo_Photographer-Camilla-Lindqvist.jpg