Hoppa till innehåll

SVEAFASTIGHETER BOSTAD VINNER MARKANVISNING I VALLENTUNA

STOCKHOLM, 9 JANUARI 2017

Sveafastigheter Bostad har vunnit en markanvisning avseende 130 hyreslägenheter vid torget i den nya stadsdelen Kristineberg, strax öster om Vallentuna centrum.

Stadsdelen Kristineberg kommer att omfatta cirka 1 800 bostäder, skolor, förskolor och ett stadsdelscentrum. Sveafastigheter utvecklar tillsammans med Kjellgren Kaminsky Architecture (KKA) ett bostadsområde om 130 lägenheter inom den nya stadsdelen.

Totalt bidrog 28 företag med anbud som utvärderades i kategorierna Gestaltning, Miljö & Hållbarhet samt Pris. Kommunen meddelade strax före jul att Sveafastigheter Bostad får vara med och skapa den nya stadsdelen som en av sju byggherrar.

Svante Jernberg, VD Sveafastigheter Bostad, säger:
”Vi är mycket glada över att vi kunde avsluta 2016 med att vinna ytterligare en markanvisning för hyreslägenheter och att få vara del av att förverkliga en ambitiös plan för stadsbyggande. Vallentuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner och vi ser fram mot att i samarbete med kommunen bygga upp ett långsiktigt ägande av hyresbostäder med egen förvaltning.”

Lars Gärde, vice VD och Affärsutvecklingschef Sveafastigheter Bostad, fortsätter:
”Vår markanvisning om 130 hyreslägenheter ligger precis invid torget i den nya stadsdelens centrum. Vi kommer att utveckla bostäderna med fokus på miljö och social hållbarhet där en av våra viktigaste filosofier är att tänka rätt från början. Genom att designa hus som passar smarta byggmetoder och ett långsiktigt brukande så går det att skapa attraktiva och hållbara bostäder till en lägre kostnad och därmed rimlig hyra.”

KKA är en av Sveriges mest lovande unga arkitektbyråer – prisbelönta i bland annat Work Architecture Festival, Green Dot Award och MIPIM Future Project Awards med fokus på social och ekologisk hållbarhet.

För mer information, kontakta:

Svante Jernberg, VD Sveafastigheter Bostad
+46 70 222 12 00, svante.jernberg@sveafastigheterbostad.se

Lars Gärde, vice VD och Affärsutvecklingschef Sveafastigheter Bostad
+46 070 333 71 82, lars.garde@sveafastigheterbostad.se

Sveafastigheter Bostad är en utvecklare och förvaltare av hållbara hyresbostäder. Bolagets primära marknader är Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Mälardalen. Målsättningen är att leverera 300 lägenheter per år för inflyttning. Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partner. www.sveafastigheterbostad.se

Brunswick Real Estate är en av Nordens marknadsledande fastighetsaktörer inom rådgivning, analys, investering och kreditfinansiering. Med kontor i Stockholm, Malmö, Helsingfors, Köpenhamn och London består Brunswick Real Estate av Leimdörfer, Sveafastigheter, Sveafastigheter Bostad, Brunswick Real Estate Capital, Brunswick Alternative Strategies, Brunswick Hotel och Brunswick Invest. www.brunswickrealestate.com