Hoppa till innehåll

Hållbart flerbostadshus byggs i Uppsala

Hållbart flerbostadshus byggs i Uppsala
Uppsala kommun har beviljat bygglov för ett flerbostadshus i Östra Sala backe, med mobilitet och hållbart resande i fokus. Bland annat satsar man på lastcyklar och bilpooler i stället för parkeringsplatser.

Det är Sveafastigheter bostad som har beviljats bygglov och ska bygga 99 hyreslägenheter. Där ska de boende till exempel få tillgång till cyklar för olika behov, som låd- och elcyklar, som bokas via cykelpool i fastigheten. Hissarna ska bli extra rymliga för att de boende enkelt ska kunna ta med cykeln till lägenheten.
— Uppsala behöver fler bostäder med lägre boendekostnader och att inte kräva parkeringsplatser är ett sätt att åstadkomma det. Vi har tittat på liknande projekt i Malmö som fungerar väldigt bra och vill därför testa det i Uppsala. Vi ställer hårda krav på byggherren och kommer att följa upp och utvärdera arbetet noggrant, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.
Den danska arkitektbyrån Hauschild + Siegel har tagit fram bostadsprojektet ”Cykelkungen”. Nu har projektet överlåtits till fastighetsbolaget Sveafastigheter Bostad som har beviljats bygglov och ska bygga 99 hyreslägenheter.

Hämtad från: http://fastighetstidningen.se/hallbart-flerbostadshus-byggs-i-uppsala/