Hoppa till innehåll

Trygghetsboendet Hydran byggstartas med solenergiteknik och plusenergihus enligt ny definition

Trygghetsboendet Hydran byggstartas med solenergiteknik och plusenergihus enligt ny definition

Sveafastigheter Bostad byggstartar trygghetsboendet Hydran i Västerås, Sveriges första trygghetsboende som plusenergihus enligt ny definition, med fjärrvärme istället för bergvärme. Första spadtag och invigning sker fredag 18 januari 2018 kl 12.15-13.30 på Öster Mälarstrand dp4, mellan Sjöjungfrugatan och Öster Mälarstrand Allé. 

Sveafastigheter Bostad färdigställde 2018 kvarteret Neptun, plusenergihus och miljöbyggnad Guld. Nu byggstartar Sveafastigheter Bostad ytterligare ett plusenergihus enligt ny defintion av Mälardalens Högskola på plusenerighus som värms upp med fjärrvärme istället för bergvärme.

Trygghetsboendet, där minst en person i hushållet måste vara minst 65 år, utformas med god arkitkektur och hållbarhet i fokus. Husen har träfasad och taken täcks med solpaneler. Boendet utformas med en promenadvänlig naturgård med egna planeringar och parkmiljö att vistas i. 

”I kvarteret Hydran vill vi skapa ett boende där välmående, gemenskap och hållbarhet står i fokus. Med grönska på gården, solceller på taken och närhet till fina promenader vid Mälaren”, säger Suzan Amin, projektledare för kvarteret Hydran på Sveafastigheter Bostad.

De 96 hyreslägenheterna ska stå klara för inflyttning sommaren 2020. Sveafastigheter Bostad värnar närvarande förvaltning och den trygghet det medför genom att ha kontor med förvaltare och boendevärdar på plats. Hyreslägenheterna kommer förmedlas genom Sveafastigheter Bostads bostadskö.

Svante Jernberg, VD Sveafastigheter Bostad

070 222 12 00, svante.jernberg@sveafastigheter.se

Suzan Amin, projektledare kvarteret Hydran

070-222 92 73, suzan.amin@sveafastigheter.se

Sveafastigheter Bostad är en ledande utvecklare och förvaltare av hållbara bostäder och vårdboenden i primärt Storstockholm och Mälardalsregionen. Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partner. 

Taggar: