Hoppa till innehåll

Uppsala, Cykelkungen

UPPSALA, CYKELKUNGEN

Bilfritt boende nära Gränby Centrum.

Cykelkungen ligger vid Fyrislundsgatan/ Johannesbäcksgatan i Östra Sala Backe, strategiskt placerad nära kommunikationer och fina naturområden. Cykel- och gångvägsnätet är väl utbyggt i området och med en 15 minuters cykeltur kommer du vart som helst i staden. Grönska och parker finns åt alla håll.

Variation

Bostäderna ligger inom ett kvarter med två huskroppar om 5 – 6 våningar. Här kommer 99 nya hyresrätter med varierade lägenhetstyper och storlekar att byggas. Det kommer att finnas allt från etagelägenheter i bottenplan med radhuskänsla, till lägenheter på vinden.  De flesta lägenheterna har egen uteplats eller balkong och det kommer även att finnas en gemensam takterrass och en gemensam gård.

Byggnadens fasad utförs i huvudsak i vit puts med slingerväxter i för att möjliggöra en grön fasad. Balkonger mot väster på gårdssidan utformas med fasta odlingslådor för plantering av växter

Bilfritt

Cykelkungen är ett boende för dig som gillar att cykla, det kommer inte finnas några parkeringsplatser för bil att hyra i fastigheten, men gott om cykelparkering och även mindre ”verkstadsutrymme” utrustat med cykelpump samt förvaring av cykeldäck kommer finns.  Det kommer också att finnas en cykelpool där man kommer att kunna låna t ex en eldriven lådcykel. Vill man inte alltid cykla så ingår 5-års medlemskap i en bilpool och ett UL-kort laddat med 1000 kr.

  • Grundutbud från ComHem ingår i hyran
  • Bredband kan tecknas med ComHem eller valfri leverantör via Telia öppen fiber
  • Det tillkommer kostnad för hyresgästens enskilda förbrukning av varmvatten och el.
  • Värme ingår i hyran

Kommunikationer och service
Avstånd till city ca 3 km.
Buss till city ca 5 – 10 min.
Cykel till city ca 10 min.

Korta fakta
Upprättelseform Hyresrätter
Projektstatus Färdigställt
Antal lägenheter 99 st
Uthyrbar area 6 100 m2
Snittstorlek lägenhet 59 m2
Byggstart 2019
Inflytt 2020
Arkitekt Cord Siegel Arkitekter
Totalentreprenör H2 Entreprenad
Projektchef Åsa Hansson, asa.hansson@sveafastigheter.se

360-bilder 2 RoK

360-bilder 4 RoK