Hoppa till innehåll

Första spadtag för Florahuset i Midsommarkransen

Första spadtag för Florahuset i Midsommarkransen

Fredagen den 14 juni kl. 12 tar Belatchew och Sveafastigheter Bostad det första spadtaget för bostadshuset Flora på Bäckvägen 31/Cedergrensvägen 2 i Midsommarkransen. Förutom representanter från Sveafastigheter Bostad, Belatchew och entreprenören Hanssons Hus Entreprenad AB (H2) närvarar även bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin.

 

”Florahuset är ett spännande projekt för framtidens boende som bidrar till en mer modern och naturnära stadsutveckling. De 37 lägenheterna i Midsommarkransen ligger också helt i linje med stadens höga ambitioner för hållbart bostadsbyggande. Jag ser fram emot att följa projektets utveckling och välkomna nya boende till stadsdelen nästa höst”, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad

Florahuset är ritat av Belatchew Arkitekter och består av 37 bostadsrätter och präglas av hållbarhet, omsorg om naturen och tekniska lösningar på framkant. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under augusti 2020. För mer information och anmälan till eventet vänligen kontakta projektchef Åsa Hansson.

Om Florahuset

Florahuset präglas av ett arkitektoniskt formspråk som ger utrymme för natur och teknik. Byggnaden ligger längs med Bäckvägen och adderar ett nytt samtida uttryck. I gatuplan finns bl.a. plats för café med en öppen och välkomnande uteservering. Tomtens sluttande karaktär gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen. Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger ett garage för de som bor i Florahuset. Fasaden kläs i cederträ vilket återspeglar vår tids omsorg om miljön. Trä är ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser. Taket kläs i sedum och örter och förstärker byggnadens gröna avtryck på platsen. Solceller kommer placeras på taket. Digital postbox och digitalt fastighetsregister kommer placeras i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det kommer också finnas en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar. Läs mer om Florahuset på https://www.florahuset.se/

Åsa Hansson, Projektchef, Sveafastigheter Bostad, +46730-338 795, asa.hansson@sveafastigheter.se

Harry McNeil, Marknads- och hållbarhetschef, Sveafastigheter Bostad, +46733-31 22 11 harry.mcneil@sveafastigheter.se

Rahel Belatchew, grundare, Belatchew, +4670-174 94 32, pr@belatchew.com

Om Sveafastigheter Bostad
Sveafastigheter Bostad  är en ledande utvecklare och förvaltare av hållbara bostäder och vårdboenden i Storstockholm och Mälardalsregionen. Sveafastigheter Bostad bygger årligen 500 hyreslägenheter för egen förvaltning. Sveafastigheter Bostads kärnvärden är att vara en pålitlig och närvarande förvaltare, en innovativ och kreativ utvecklare, en långsiktig samhällsbyggare samt en proaktiv och drivande partner. Sveafastigheter Bostads planerade byggstarter under 2019 är Drabanten i Upplands Väsby, Svanen i Rosendal i Uppsala. Tidigare i år startade bygget av Cykelkungen i Uppsala och Hydran i Västerås. Inflyttningar under 2019 är Älvdansen i Enköping och Norby i Uppsala.

Om Belatchew
Belatchew är ett Stockholmsbaserat arkitektkontor. Projekten kännetecknas av verkshöjd, innovation och spets inom hållbarhet och återfinns främst inom bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Den experimentella studion Belatchew Labs har rönt stort internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. Rahel Belatchew har utsetts till Årets Arkitekt och Belatchew Arkitekter/Labs har mottagit flera utmärkelser under senare år, bland annat DNA Paris Design Awards 2019, Architectural Review MIPIM Future Project Award 2015 och 2019, Smart Living Challenge 2014, det nationella formpriset Design S 2014, Architecture Masterprize 2018 samt World Architecture News Awards 2018.

 

Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se

https://news.cision.com/se/sveafastigheter-bostad/r/forsta-spadtag-for-florahuset-i-midsommarkransen,c2838853